Clicky


Krant: Volkswagen plant enorme reorganisatie

Krant: Volkswagen plant enorme reorganisatie
12-06-2023 10:06 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

WOLFSBURG - Het Duitse autoconcern Volkswagen is voorbereidingen aan het treffen voor een enorme reorganisatie onder leiding van topman Oliver Blume. Dat meldde zakenkrant Handelsblatt op basis van bestuurders bij het bedrijf. Daarbij moeten onder meer de kosten worden verlaagd, maar grote ontslagrondes zouden niet op de planning staan.

Volgens de krant zal de raad van toezicht zich dinsdag buigen over de plannen en zou Blume dan op 21 juni op een investeerdersdag met details naar buiten komen. Volgens de bronnen gaat het om de "grootste reorganisatie in decennia" bij de autofabrikant uit Wolfsburg om zo "de aansluiting met de concurrentie niet te verliezen".

Bij de zogenoemde tak Volume Merken, waar Volkswagen, Seat en Skoda onder vallen, zou de jaarlijkse winstgevendheid met 3 miljard euro worden verhoogd. Dat zou moeten gebeuren door ontwikkelingskosten te drukken en efficiënter te werk te gaan in fabrieken. Ook bij inkoop moeten de uitgaven beperkt gaan worden en kan er ook worden gesneden in het aantal modellen.

Wereldwijd telt Volkswagen ongeveer 200.000 werknemers, waarvan circa 120.000 in Duitsland. Er zijn al meerdere reorganisaties geweest bij het autoconcern waarbij vele duizenden arbeidsplaatsen verdwenen. Volkswagen is ook moederbedrijf van onder meer Audi en Porsche.