Clicky


Grote brand FrieslandCampina in Lochem onder controle

Grote brand FrieslandCampina in Lochem onder controle [+foto's] [+foto's]
12-06-2023 10:37 | Brand | auteur ANP | Redactie Transport Online

LOCHEM - [update 12:12 uur] De brand die maandagochtend uitbrak bij een fabriek van Friesland Campina in het Gelderse Lochem is onder controle. Eerder werd gemeld dat het om een brand op het dak ging, maar het vuur woedde in een elektrische installatie tussen twee gebouwen, aldus de veiligheidsregio.

Volgens een woordvoerder van Friesland Campina woedde de brand in een trappenhuis. Het bedrijf in de Kanaalstraat is ontruimd. De 120 werknemers zijn opgevangen in het nabijgelegen gemeentehuis.

Werknemers van een aangrenzend bedrijf dat ook ontruimd was zijn inmiddels weer teruggekeerd. De brandweer is bezig met bestrijden van de laatste vuurhaarden, volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Dat kan nog wel even duren."

"Wij gaan nu kijken wat de schade is en wat de gevolgen zijn voor de productie", aldus een woordvoerder van Friesland Campina.

Bij de vestiging werken zo'n tweehonderd mensen, valt te lezen op de website van het bedrijf. De locatie bestaat uit drie fabrieken, een boter- en boteroliefabriek, een melkpoederfabriek en een filtratiefabriek.