Clicky


Ministerie: lange wachttijd rekentool piekbelasters door drukte

Ministerie: lange wachttijd rekentool piekbelasters door drukte
12-06-2023 19:27 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:20 uur] Het ministerie van Landbouw waarschuwt voor lange wachttijden voor de zogeheten Aerius Check, waarmee boeren kunnen zien of zij onder de regeling voor piekbelasters vallen.

Door de "grote interesse" kan het langer duren voordat er resultaten beschikbaar zijn, laat het ministerie weten op Twitter. Het departement raadt gebruikers aan te wachten, of om het op een later moment weer te proberen.

Het ministerie laat aan het begin van de avond weten dat de website voor piekbelasters ruim 66.500 keer is bezocht. Met behulp van de rekentool zijn 2275 berekeningen uitgevoerd.

Aan tafel bij Jinek sprak stikstofminister Christianne van der Wal van 84.000 bezoekers, van wie 3600 de berekening hebben gemaakt. "Dus er is interesse", concludeerde de bewindsvrouw.

Maandag kwam de rekentool voor de regeling online. Ongeveer 3000 boeren komen in aanmerking voor de "woest aantrekkelijke" uitkoopregeling, zoals Van der Wal het eerder noemde. Zij kunnen 120 procent van hun bedrijfswaarde krijgen om te stoppen.