Clicky


Nederlander in Frankrijk aangeklaagd voor moord op buurmeisje

Nederlander in Frankrijk aangeklaagd voor moord op buurmeisje
12-06-2023 20:01 | Binnenland | auteur ANP/AFP

SAINT-HERBOT - De 71-jarige Nederlander die in Frankrijk zijn 11-jarige buurmeisje heeft doodgeschoten, is aangeklaagd voor moord. Hij opende zaterdagavond het vuur op zijn Britse buren, met wie hij volgens de burgemeester van de gemeente Plonevez-du-Faou, waar de familie woonde, al langer ruzie had. Ook beide ouders raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. De verdachte is ook aangeklaagd voor poging tot moord.

De burgemeester zei maandagmiddag dat de vader nog in levensgevaar verkeert, de moeder was niet ernstig gewond. Hun 8-jarige dochter werd niet geraakt, maar is wel in shock.

Toen de verdachte na de schietpartij in zijn huis werd aangehouden, zou de politie volgens bronnen die nauw betrokken zijn bij het onderzoek een grote hoeveelheid cannabis hebben gevonden.

De man en zijn vrouw woonden nu drie jaar in Bretagne en werden in de omgeving ‘de Belgen’ genoemd. De man zou in Antwerpen zijn geboren, maar heeft volgens de aanklager de Nederlandse nationaliteit. Volgens buurtbewoners had de man weinig contact met mensen in de omgeving.