Clicky


Acties bij Swissport Cargo opgeschort

Acties bij Swissport Cargo opgeschort
14-06-2023 15:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vandaag heeft Swissport Cargo in een informeel overleg een handreiking naar het personeel gedaan. Het ultimatum dat de FNV eerder stelde is daarom met een week verlengd. Tot die tijd voert het personeel geen actie. Stijn Jansen, bestuurder FNV Luchtvaart: "We zien het positief in en gaan ervan uit dat we er volgende week samen uitkomen."

De vrachtverwerker heeft een loonsverhoging geboden van tien procent met terugwerkende kracht, minus de loonsverhoging die het in januari 2023 al deed. Jansen: "Zo gaat iedereen zeker tien procent meer verdienen dan vorig jaar."

In een eerder aanbod van Swissport Cargo zouden sommige loonschalen er slechts 4,25 procent op vooruit gaan.

Invoeren cao

Naast een fatsoenlijke loonsverhoging, eiste de vakbond ook dat Swissport Cargo een cao zou gaan invoeren. Ook wat dat betreft zijn FNV Luchtvaart en de werkgever nader tot elkaar gekomen. Swissport Cargo staat positief tegenover het omzetten van het huidige personeelshandboek in een cao. Hierdoor is de FNV in de toekomst automatisch aangesloten als er overleg is over de arbeidsvoorwaarden.

Puntjes op de i

Over de onregelmatigheidstoeslag en een loonsverhoging per 1 juli 2023 wordt volgende week nog gepraat. Dat laatste is nodig om aan te sluiten bij de gemiddelde arbeidsvoorwaarden van andere werkgevers in de sector. Jansen: "Hoewel nog niets vaststaat, toont de snelheid waarmee Swissport nu beweegt maar weer aan dat je soms met acties moet dreigen voordat een werkgever de wensen van het personeel serieus neemt."