Clicky


Staatsbegrafenis Berlusconi begonnen in kathedraal van Milaan

Staatsbegrafenis Berlusconi begonnen in kathedraal van Milaan [+video]
14-06-2023 16:16 | Buitenland | auteur ANP

MILAAN - De staatsbegrafenis van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is begonnen. Zijn kist is onder luid applaus van zijn aanhangers de kathedraal van Milaan ingedragen, waar veel hoogwaardigheidsbekleders de dienst bijwonen.

Naast de familie van Berlusconi zijn onder anderen de Italiaanse president Sergio Mattarella en premier Giorgia Meloni aanwezig bij de uitvaart. Ook oud-premiers Mario Draghi, Mario Monti, Matteo Renzi en Paolo Gentiloni zijn in de kathedraal. Namens Nederland is oud-premier Jan Peter Balkenende naar Milaan gekomen. De dienst wordt geleid door de aartsbisschop van Milaan.

Het Piazza del Duomo voor de kathedraal is volgelopen met aanhangers van Berlusconi. Ze hebben spandoeken en vlaggen bij zich en kunnen de uitvaart volgen op grote schermen. Door de felle zon zijn drie mensen onwel geworden en per brancard afgevoerd.

Berlusconi zal ergens in de komende dagen gecremeerd worden in Valenza. De urn wordt vervolgens geplaatst in Villa San Martino, zijn woning in Arcore, ten noordoosten van Milaan.