Clicky


Australische politie onderschept zes ton methamfetamine

Australische politie onderschept zes ton methamfetamine
14-06-2023 16:31 | Buitenland | auteur ANP

MELBOURNE - De Australische politie heeft zes ton van de harddrug methamfetamine in beslag genomen in de zuidelijke stad Melbourne. Zes mannen werden opgepakt. De politie schat de straatwaarde op ruim 1,7 miljard Australische dollar (1 miljard euro), meldt Australisch medium ABC News.

De drugs waren verstopt in flessen koolzaadolie uit Canada. De Canadese en Australische politie kwamen de drugstransporten eind 2022 op het spoor. Twee mannen zouden de drugs na aankomst in Melbourne verder vervoeren. Een van hen zou werkzaam zijn in de transportsector en zijn positie daar hebben gebruikt om de drugs naar opslagplaatsen te brengen. De ander heeft volgens de politie banden met een Canadees crimineel netwerk.

De twee mannen hangt een mogelijke levenslange gevangenisstraf boven het hoofd als ze schuldig worden bevonden van drugssmokkel. De andere mannen die werden aangehouden worden verdacht van het proberen te kopen van de gesmokkelde drugs.

De Australische autoriteiten schatten dat tussen het jaar 2021 en 2022 zo’n 6,2 miljard euro in het land werd uitgegeven aan methamfetamine, cocaïne en heroïne.