Clicky


Al 31 'valsspelers' uit Ronde van Italië voor beloften gehaald

Al 31 'valsspelers' uit Ronde van Italië voor beloften gehaald [+video]
15-06-2023 14:59 | Sport | auteur ANP

MORBEGNO - De organisatie van de Giro Next Gen, de Ronde van Italië voor beloften, heeft donderdag nog eens zeven renners uit de koers gehaald. Ook zij hebben zich woensdag in de bergetappe naar de Stelvio omhoog laten slepen door aan auto's en motoren te gaan hangen, meldt de Italiaanse wielersite Tuttobiciweb. In totaal zijn er 31 renners en vier ploegleiders gediskwalificeerd.

De rit met aankomst op de beroemde Stelvio-pas in de Dolomieten gaf woensdag bizarre beelden te zien op sociale media. Mensen langs de kant filmden renners die tijdens de beklimming aan auto's en motoren hingen en geen trap hoefden te doen. Het leidde na afloop tot een stevige ingreep van de jury; 24 renners werden meteen uit de koers gehaald. Daar kwamen na nieuw bewijsmateriaal donderdag nog eens zeven boosdoeners bij.

Het betreft vooral Italiaanse wielrenners en voorzitter Cordiano Dagnoni van de Italiaanse bond kondigde nadere disciplinaire gevolgen aan voor de opleidingsteams.

De rit naar de Stelvio werd gewonnen door de Noor Johannes Staune-Mittet uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Hij kwam op eerlijke wijze als eerste boven en is drager van de leiderstrui.