Clicky


Forse politie-inzet en arrestaties na melding dat mannen met wapens op schip staan

Forse politie-inzet en arrestaties na melding dat mannen met wapens op schip staan [+foto]
16-06-2023 09:07 | Incidenten | auteur Redactie

SAS VAN GENT - [update 09:07 uur] Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben donderdagavond 15 juni rond 22.35 uur vier mannen aangehouden op een schip dat aangemeerd lag aan de Westkade. Na onderzoek bleken ze in bezit te zijn van meerdere luchtdruk- en airsofwapens.

Eerder op de avond kreeg de politie een melding dat er mannen op het vaartuig gezien waren met mogelijk lange wapens. Daarop werd geen risico genomen en al snel opgeschaald.

Uiteindelijk hebben leden van de Quick Reaction Force van de DSI op het schip vier mannen aangehouden en het schip is daarna doorzocht. Er zijn vijf luchtdruk- en airsoftwapens gevonden en in beslag genomen. De vier Duitse verdachten (26, 54, 55 en 60 jaar oud) zijn meegenomen naar het politiebureau.

Uiteindelijk zijn ze enkele uren na hun arrestatie alle vier met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld. De wapens krijgen ze niet meer terug.

Bij de actie van de politie werden drie politiehelikopters, leden van de DSI, meerdere politieagenten, een onderhandelaar, Belgische agent, leden van de Koninklijke Marechaussee, Douane en medewerkers van de gemeente ingezet.

Vanwege de mogelijke gevaarsetting werd geen enkel risico genomen. Bij meldingen over een vuurwapens gaat de politie er altijd vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat.