Clicky


NS: samenwerkingsverband tegen agressie en geweld noodzakelijk

NS: samenwerkingsverband tegen agressie en geweld noodzakelijk
16-06-2023 12:11 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - NS omarmt het manifest tegen agressie en geweld dat vandaag door bonden, politieke partijen en maatschappelijke organisaties is gepubliceerd. Het manifest roept op om een samenwerkingsverband op te richten waarin werknemers én werkgevers samenwerken met politie en het Openbaar Ministerie.

Eelco van Asch, lid van de raad van Bestuur NS: “Dit samenwerkingsverband is wat ons betreft noodzakelijk. Onze collega’s hebben elke dag te maken met de verharding van de samenleving. Collega’s werden vorige jaar bijna 1000 keer bespuugd, bedreigd of belaagd. Korte lontjes en onbegrip zorgen er te vaak voor dat een fijne werkdag omslaat in ellende."

"Het is tijd dat we hier als samenleving een vuist tegen maken. Dat kunnen we niet alleen, maar daar moeten we samen in optrekken. Daarom zijn we sterk voorstander van het beoogde samenwerkingsverband, enerzijds om de veiligheid van ov-collega’s te verbeteren en anderzijds om andere sectoren te helpen. We zullen ons nooit neerleggen bij hufterig gedrag. Niet in de trein, niet in de zorg, nergens.”