Clicky


Drukte op spoor Amsterdam door werkzaamheden en concerten Beyoncé

Drukte op spoor Amsterdam door werkzaamheden en concerten Beyoncé
17-06-2023 09:56 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Vanwege werkzaamheden rond Amsterdam Centraal en twee uitverkochte concerten van Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA wordt dit weekend drukte en vertraging verwacht op het spoor. NS waarschuwt dat reizigers rekening moeten houden met extra reistijd en concertorganisator Mojo waarschuwt concertbezoekers voor treinproblemen.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Reizigers wordt aangeraden per trein naar station Duivendrecht te reizen of gebruik te maken van de metro. Tussen Sloterdijk en Haarlem worden bussen ingezet.

ProRail laat weten dat onder meer wissels en sporen worden weggehaald om de perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Ook is er groot onderhoud nodig aan de wissels en aan de bovenleiding bij de Dijksgracht. De aangepaste dienstregeling geldt tot de nacht van zondag op maandag, tot ongeveer 02.00 uur.

Concertgangers in Amsterdam hadden de laatste tijd vaker problemen met de trein. Vorig weekend strandden veel bezoekers van een concert van Harry Styles in Amsterdam nadat een storing bij ProRail het treinverkeer rond de hoofdstad plat had gelegd. In september stopten geen treinen op Bijlmer ArenA tijdens uitverkochte concerten in de Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren), vanwege de drukte rond de Grand Prix in Zandvoort.