Clicky


Pieter Elbers' IndiGo plaatst recordorder voor 500 A320 vliegtuigen

Pieter Elbers' IndiGo plaatst recordorder voor 500 A320 vliegtuigen
19-06-2023 16:16 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - [update ma 16:14 uur] IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India qua marktaandeel, heeft een stevige order geplaatst voor 500 A320 Family-vliegtuigen, waarmee het record wordt gevestigd voor de grootste koopovereenkomst in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart. De laatste overeenkomst brengt het totale aantal Airbus-vliegtuigen in bestelling bij IndiGo op 1.330, waarmee het zijn positie als 's werelds grootste A320 Family-klant bevestigt.

De historische koopovereenkomst werd ondertekend door Rahul Bhatia, promotor en algemeen directeur van IndiGo, Dr. Venkataramani Sumantran, voorzitter en niet-uitvoerend onafhankelijk bestuurder van IndiGo, Pieter Elbers, CEO van IndiGo, Guillaume Faury, CEO van Airbus, en Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en Head of International, op de Paris Air Show 2023.

Pieter Elbers, CEO van IndiGo, zei: “Het is moeilijk om het belang van IndiGo's nieuwe historische order voor 500 Airbus A320-vliegtuigen te overschatten. Een orderboek van bijna 1000 vliegtuigen tot ver in het volgende decennium stelt IndiGo in staat haar missie te vervullen om de economische groei, sociale cohesie en mobiliteit in India te blijven stimuleren. Bij IndiGo zijn we er trots op de voorkeursluchtvaartmaatschappij van India te zijn voor connectiviteit in en met India; en daarmee een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn. Deze order bevestigt sterk het geloof van IndiGo in de groei van India, in de A320-familie en in ons strategisch partnerschap met Airbus.”

“Deze baanbrekende order markeert een nieuw hoofdstuk in de relatie tussen Airbus en IndiGo die betaalbare vliegreizen democratiseert voor miljoenen mensen in 's werelds snelst groeiende luchtvaartmarkt. Het is ook een klinkende bevestiging van de best-in-class bedrijfseconomie van de A320-familie, die de groei van IndiGo al bijna twee decennia stimuleert. We koesteren onze langdurige relatie met IndiGo en zijn trots op ons succes samen. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de groei van India's luchtconnectiviteit in zijn binnenlandse netwerk en op internationale markten door de uitbreiding van dit formidabele partnerschap”, aldus Christian Scherer, Chief Commercial Officer en Head of International bij Airbus.

IndiGo, met hoofdkantoor in New Delhi, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Sinds de levering van het eerste A320neo-vliegtuig in maart 2016, is de vloot van de A320neo-familie uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld met 264 vliegtuigen in gebruik (162 A320neo, 79 A321neo, 21 A320ceo en 2 A321-vrachtvliegtuigen). IndiGo plaatste zijn eerste bestelling bij Airbus in 2005 (100 A320 Family) en opnieuw in 2011 (180 A320 Family inclusief de NEO), in 2014 (250neo Family) en in 2019 (300 A320neo Family), waardoor het vorige totale orderboek op 830 A320 Family-vliegtuigen kwam.

In de afgelopen twee decennia heeft de A320neo een belangrijke rol gespeeld bij het democratiseren van vliegreizen in India, aangezien een groeiende economie en stijgende besteedbare inkomens miljoenen first-time flyers blijven toevoegen aan een bloeiende luchtvaartmarkt.

Wereldwijd is de A320-familie de onbetwiste leider in de categorie vliegtuigen met één gangpad. Het vliegtuig heeft de breedste cabine met één gangpad in de lucht waarin de allernieuwste technologieën zijn verwerkt. Hij beschikt over een verbeterde aerodynamica en straalmotoren van de nieuwste generatie, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en lagere emissies. Met meer dan 8.700 bestellingen van meer dan 130 klanten is de A320neo-familie de favoriete vliegtuigfamilie voor luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld in alle bedrijfsmodellen.