Clicky


Nieuw Daf hulpverleningsvoertuig voor de brandweer in Bergeijk

Nieuw Daf hulpverleningsvoertuig voor de brandweer in Bergeijk
19-07-2011 10:38 | DAF | auteur de redactie
Het zeer functionele hulpverleningsvoertuig, opgebouwd op DAF type FF LF45.250 G12 PM HV2, is onlangs overhandigd aan de brandweer van de gemeente Bergeijk. Dit HV2 voertuig heeft een extra smalle doorrijbreedte van 2.2 meter, een zeer korte draaicirkel en een gewicht van slechts 8 ton. Door deze eigenschappen kan het bij calamiteiten sneller langs files toch bij een ongeluk komen en is het een perfect hulpverleningsvoertuig.

Het eisenpakket van de gemeente Bergeijk, voor een voertuig voor grote incidenten gebaseerd op ongevallen, is uitstekend opgebouwd door Gemco Mobile Systems. De basis cabine, voor chauffeur en bevelvoerder, is verlengd met een manschappen cabine, geschikt voor nog vier personen. De kunststof achteropbouw met opstapkleppen, automatisch open/sluitende zijkleppen en een ladderrek conform Arbowetgeving op het dak maakt snel werken mogelijk. De signalering voldoet volledig aan de gecertificeerde overeenkomst ECE 65. Een 8 KVA-generator voor 230 of 400 volt levert energie voor elektrisch gereedschap. Front- en achterzicht camera’s zorgen voor een zo'n groot mogelijke veiligheid rondom het voertuig.

De 4 x 1000 watt lichtmast behoort tevens tot de uitrusting. Het hulpverleningsvoertuig, tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Bergeijk, DAF Nederland en Gemco Mobile Systems, is overhandigd aan Rob Verhoeven, coördinator repressie bij de brandweer in Bergeijk.

Zeven vaste medewerkers, waarvan zes een deeltijdfunctie hebben bij de brandweer, verzorgen het onderhoud, stellen oefenprogramma’s samen en verrichten administratieve ondersteuning en preventie. Samen met 41 zeer gemotiveerde vrijwilligers (23 in Bergeijk en 18 in Luyksgestel) is de brandweer volledig op haar taak berekend. De brandweer heeft twee uitrukposten, Bergeijk en Luyksgestel.



Het wagenpark omvat: twee tankautospuiten, een personeelmateriaalwagen, een officier van dienst voertuig, een wagen voor intern gebruik en een haakarm voertuig voor containers, welke speciaal zijn ingericht voor CBRN calamiteiten, (Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair).

Al jaren is de dealer een belangrijk aanspreekpunt voor de brandweer in Bergeijk. Ook het onderhoud wordt door de dealer uitgevoerd. Klein onderhoud wordt door de brandweer zelf verricht.