Clicky


Trainer John Heitinga en Ajax per direct uit elkaar

Trainer John Heitinga en Ajax per direct uit elkaar
18-06-2023 18:32 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - John Heitinga vertrekt bij Ajax. De trainer had nog een contract tot de zomer van 2025 bij de Amsterdammers, maar beide partijen hebben besloten de arbeidsovereenkomst nu al te beëindigen.

Heitinga was sinds 2021 trainer van Jong Ajax. De voormalig international volgde in januari de ontslagen Alfred Schreuder op bij het eerste elftal. Heitinga hoopte op een definitieve aanstelling als hoofdtrainer, maar Ajax koos voor Maurice Steijn. Onder leiding van Heitinga kwam Ajax niet verder dan de derde plaats, waardoor de club komend seizoen is veroordeeld tot deelname aan de Europa League. In de finale van de KNVB-beker verloor Ajax van PSV.

"De clubleiding is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de club, hoopt door het ontbinden van de arbeidsovereenkomst dat de trainer zijn carrière elders een passend vervolg kan gaan geven en wenst hem daarbij veel succes", meldt Ajax.

Carrière

De 39-jarige Heitinga doorliep als speler de jeugdopleiding van Ajax en speelde vervolgens zeven seizoenen lang in het eerste. De centrale verdediger voetbalde vervolgens voor Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. In 2015 keerde hij terug bij Ajax.

Heitinga speelde 87 interlands voor Oranje. In de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje kreeg hij in de tweede helft van de verlenging een rode kaart.

Steijn, die overkomt van Sparta Rotterdam, werkt komend seizoen bij Ajax met de assistenten Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati.