Clicky


Brand in Europa-Park, grootste Duitse pretpark

Brand in Europa-Park, grootste Duitse pretpark [+video]
19-06-2023 19:26 | Buitenland | auteur ANP/DPA

RUST - [update 00:05 uur] In het grootste Duitse pretpark Europa-Park heeft een brand gewoed. Twee brandweerlieden raakten lichtgewond. Verder zijn er geen slachtoffers.

Alle bezoekers moesten vertrekken en hotels werden ontruimd. Het Zuid-Duitse themapark, een van de grootste van Europa, is ook bij Nederlanders populair.

De politie meldt dat de brand rond 16.40 uur uitbrak in een technische ruimte. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Zo'n vierhonderd brandweerlieden, ambulancemedewerkers en politieagenten kwamen ter plaatse.

De rookkolom was van veraf te zien. Volgens een ooggetuige stond zeker één attractie in brand. Vorig jaar kwamen ruim zes miljoen mensen naar het pretpark bij de Duits-Franse grens.

Het park is dinsdag grotendeels weer open, meldt een woordvoerder. Attracties en andere delen van het park die schade hebben opgelopen, blijven nog wel dicht. Hotelgasten konden maandagavond weer terug.

Op 26 mei 2018 was in Europa-Park ook al een brand. De themagebieden Scandinavië en Nederland vielen grotendeels ten prooi aan de vlammen. Restaurants, winkels en de attractie Piraten in Batavia werden verwoest. Een technisch mankement veroorzaakte miljoenen aan schade. Meerdere agenten en brandweerlieden raakten lichtgewond.