Clicky


Driedaagse staking bij tabaksfabriek Imperial Tobacco in Joure

Driedaagse staking bij tabaksfabriek Imperial Tobacco in Joure
20-06-2023 09:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/JOURE - Werknemers van tabaksfabriek Imperial Tobacco in Joure beginnen vandaag, dinsdag 20 juni, aan een driedaagse staking. Een ultimatum van de vakbonden aan Imperial Tobacco verliep maandamiddag om 17.00 uur zonder resultaat.

Bij Imperial Tobacco in Joure werken zo’n 270 mensen. Het bedrijf biedt voor een eenjarige cao onder meer een loonsverhoging van 7 procent per 1 april 2023 plus een eenmalige uitkering van bruto 600 euro. Te weinig, vinden de vakbondsleden. Met de driedaagse staking maken ze duidelijk dat er beduidend meer nodig is om tot een nieuwe cao te komen.

In het ultimatum eist CNV Vakmensen een loonsverhoging van ruim 13% in een eenjarige cao. Daarnaast wil de bond onder meer een betere reiskostenvergoeding, betere afspraken over de ploegentoeslag en meer perspectief voor uitzendkrachten (na een half jaar meteen een vast contract).

Actievoerders zullen zich dinsdag 20 juni tussen 5.30 en 15.00 uur melden bij de actielocatie, voor de ingang van de fabriek (Slachtedyk 28 in Joure). Ze schrijven zich dan eenmalig in voor alledrie de stakingsdagen.