Clicky


Oekraïense vrachtwagenchauffeur krijgt 40 dagen cel in Denemarken vanwege dronken rijden

Oekraïense vrachtwagenchauffeur krijgt 40 dagen cel in Denemarken vanwege dronken rijden
21-06-2023 11:50 | Buitenland | auteur Redactie

KOLDING - Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oekraïne heeft gisteren, dinsdag 20 juni, een onmiddellijke gevangenisstraf van 40 dagen gekregen voor twee gevallen van dronken rijden in een in Polen geregistreerde vrachtwagen.

Het was een getuige die de politie op 19 juni om 11.00 uur belde omdat hij tijdens het rijden de betreffende vrachtwagen had zien slingeren. Daarom werd er een patrouille uitgezonden en met goede instructies kon de getuige de Deense naar de vrachtwagen leiden, die de vrachtwagen onmiddellijk liet stoppen op Koldingvej bij Kolding. De 36-jarige chauffeur werd vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Later bleek dat zijn alcoholpromillage hoger was dan 2,0.

Op basis daarvan werd de 36-jarige gisteren opgeroepen voor een constitutionele hoorzitting voor niet slechts één geval van rijden onder invloed, maar voor twee gevallen. Op 15 juni 2023 had de Deense politie dezelfde man beschuldigd van rijden onder invloed in dezelfde vrachtwagen op de Sønderjyske Motorvej. Ook in dit geval was het alcoholpromillage hoger dan 2,0.

De 36-jarige vrachtwagenchauffeur gaf op de hoorzitting beide voorvallen toe en kreeg daarom direct een straf opgelegd. Naast 40 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf werd de 36-jarige Denemarken uitgezet met een inreisverbod van 6 jaar en ook een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 6 jaar.

De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan over mogelijke inbeslagname en confiscatie van de vrachtwagen.

De politie dankt de getuige dat hij contact heeft opgenomen met de politie. "De extra ogen van de burger zijn een grote hulp voor de politie. Samen kunnen we veel", aldus de Deense politie.