Clicky


Partijen staken definitief landbouwoverleg

Partijen staken definitief landbouwoverleg
21-06-2023 12:13 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het landbouwoverleg is definitief gestaakt, zegt Chris Kalden, voorzitter van het overleg. "De partijen die samen aan tafel zitten om een landbouwakkoord te maken, hebben vastgesteld dat het niet geloofwaardig is om een akkoord te sluiten zonder deelname van de grootste landbouworganisatie in Nederland, LTO Nederland", zegt de voorzitter.

Daarom is volgens hem besloten om het proces te stoppen.

Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) besloot dinsdagavond om uit het overleg te stappen omdat er in de ogen van de organisatie onvoldoende stappen zijn gezet om boeren en tuinders perspectief en inkomenszekerheid te bieden. LTO noemt onder meer dat een robuust verdienmodel voor Nederlandse boeren en tuinders ontbrak.

LTO-voorman Sjaak van der Tak was woensdag ook bij het overleg en zei dat er een "respectvol gesprek" was gevoerd, waarbij de andere deelnemers aan de hoofdtafel wel "grote woorden van teleurstelling" hadden geuit. "Ik heb zelf die teleurstelling ook." Van der Tak had naar eigen zeggen opgeroepen om in gesprek te blijven de komende tijd als de rust weergekeerd is.