Clicky


Mango's, aardbeien en tomaten populairst onder 135.000 ton goederen die jaarlijks op luchthavens worden verwerkt

Mango's, aardbeien en tomaten populairst onder 135.000 ton goederen die jaarlijks op luchthavens worden verwerkt
21-06-2023 16:15 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - dnata, een van 's werelds meest toonaangevende luchtvaart dienstverleners, heeft tussen 1 april 2022 en 31 maart 2023 135.000 ton goederen verwerkt via de geavanceerde koelketen faciliteiten in Dubai. De populairste importproducten die in Dubai worden verwerkt waren fruit en groenten, mango's, aardbeien, tomaten, avocado's en kersen, voornamelijk uit locaties in Europa, het Verre Oosten, Zuid-Azië en Afrika. dnata beheerde tevens de export van een aanzienlijke hoeveelheid lokale producten uit de VAE, waaronder grote zendingen bevroren vis naar Ethiopië, brood en yoghurt naar Djibouti en verse melk naar Somalië.

Eersteklas infrastructuur en apparatuur

dnata blijft aanzienlijk investeren in infrastructuur en apparatuur om een efficiënte en veilige afhandeling van bederfelijk waar te garanderen. Met omgevingstemperaturen die oplopen tot meer dan 40° Celsius tijdens de zomer in Dubai, zijn de ultramoderne faciliteiten van dnata uitgerust om alle IATA-standaarden voor temperatuurcontrole te handhaven tijdens alle fasen van het vrachtafhandelingsproces.

Dit omvat transport van en naar het vliegtuig in hightech 'cool dollies', speciaal ontworpen voor bederfelijke en farmaceutische industrieën met een gesloten temperatuur gecontroleerd systeem. De koelketen faciliteiten van dnata in de hub Dubai World Central (DWC) bieden in totaal 22 afzonderlijke opslagruimtes, met een temperatuurbereik van -20°C diepvries tot koeling en 25°C gecontroleerde kamertemperatuur.

Guillaume Crozier, dnata's Senior Vice President, UAE Cargo & Global Cargo Strategy, zei: ''We zijn vastbesloten om consequent te investeren in infrastructuur en de nieuwste digitale technologie om de positie van Dubai als toonaangevende wereldwijde hub te versterken. Ondanks de extreme weersomstandigheden in de zomer zorgen onze faciliteiten van wereldklasse, geavanceerde apparatuur en nauwe samenwerking met onze partners en autoriteiten ervoor dat elke vracht gedurende het hele transportproces op zijn optimale opslagtemperatuur blijft. We blijven onze activiteiten en processen verbeteren om de efficiëntie te maximaliseren en de hoogste waarde te leveren voor onze klanten wereldwijd.''

Verwerking van farmaceutische producten

dnata speelt een belangrijke rol in de veilige verwerking van farmaceutische producten en vaccins in Dubai. De faciliteiten omvatten speciale diepvries- en gekoelde opslag voor producten uit de gezondheidszorg en biowetenschappen. Het bedrijf handhaaft de Key Performance Indicators die zijn vastgesteld door CEIV en is in staat om zendingen binnen twee uur na aankomst van de vlucht af te leveren.

De koelketen faciliteiten van dnata in Dubai waren een integraal onderdeel van de veilige afhandeling van het wereldwijde transport van Covid-19 vaccins en behandelden tussen 1 april 2022 en 31 maart 2023 bijna 8.000 ton temperatuurgevoelige farmaceutische producten. De vracht faciliteiten van dnata in Dubai op de luchthavens DWC en Dubai International (DXB) zijn gecertificeerd door het Centre of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) van IATA. Dit toont aan dat het bedrijf farmaceutische producten kan vervoeren volgens de strengste normen.

Nauwe samenwerking met autoriteiten

Nadat het lossen uit het vliegtuig is voltooid, worden de geïmporteerde goederen via koelwagens naar het magazijn van dnata vervoerd en direct overgebracht naar de opslag. Vervolgens worden ze waar nodig geïnspecteerd door belanghebbenden – waaronder de gemeente Dubai, het ministerie van Volksgezondheid en de douane, om ervoor te zorgen dat aan de productkwaliteit en de gezondheids- en veiligheidsnormen wordt voldaan. Na goedkeuring wordt de vracht naar de klant verzonden.

Grootschalige zendingen

Vanwege de ideale logistieke ligging, zijn de enorme faciliteiten van dnata in Dubai goed voor het veilig verwerken en opslaan van een grote hoeveelheden vracht. De producten, die aankomen, onderweg zijn, of vertrekken van en naar bestemmingen over de hele wereld, variëren van kleding en schoenen tot voertuigen en vliegtuigmotoren.