Clicky


Boerenactiegroep FDF: alleen opstappen coalitie is goed voor landbouw

Boerenactiegroep FDF: alleen opstappen coalitie is goed voor landbouw
21-06-2023 16:56 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Alleen het vallen van het kabinet kan de situatie van Nederlandse boeren verbeteren, vindt boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Die reageert op het mislukken van het overleg over een breed gedragen landbouwakkoord na het opstappen van boerenlobbyorganisatie LTO.

"De enige optie waarvoor wij direct tekenen is het vertrek van deze coalitie. Om verdere schade aan de economie en leefomgeving te voorkomen", schrijft FDF op zijn site.

De actiegroep zegt zelf niet mee te hebben gedaan aan onderhandelingen over het landbouwakkoord omdat het coalitieakkoord de mogelijkheden voor afspraken te veel zou beperken. "Oftewel: tekenen bij het kruisje."

FDF blikt ook vooruit op afspraken die provincies willen maken voor het behoud van een gezonde bodem, schoon drinkwater en schone lucht. Het boerencollectief vreest dat die zogeheten gebiedsprogramma's ten koste gaan van de landbouw. "Wij laten ons niet onze bedrijven afnemen. En zullen elke weg bewandelen om onze rechten te waarborgen."