Clicky


Herkomst mysterieuze geluiden in zoekgebied Titan nog onduidelijk

Herkomst mysterieuze geluiden in zoekgebied Titan nog onduidelijk
21-06-2023 20:20 | Buitenland | auteur ANP

BOSTON - De reddingswerkers die zoeken naar de miniduikboot die verdween bij de Titanic, tasten nog in het duister over de herkomst van mysterieuze geluiden die zijn waargenomen. Er wordt gezocht in het gebied waar het geluid is waargenomen en op korte termijn arriveren nieuwe onderwaterrobots om te assisteren, meldde de Amerikaanse kustwacht op een persconferentie.

De geluiden waren opgepikt door sonarboeien en worden omschreven als gebonk. "We weten niet wat voor geluid het is, als ik eerlijk moet zijn", erkende een kustwachtofficier op een persconferentie.

"We hopen dat als er nieuwe onderwaterrobots zijn, en die moeten in de ochtend arriveren, we weer kunnen zoeken in de gebieden waar geluiden zijn waargenomen."

Een expert beklemtoonde op de persconferentie dat het erg lastig is om de geluiden te identificeren. Gegevens zijn naar de marine gestuurd voor analyse. De tijd dringt voor de vijf mensen in de miniduikboot Titan. De zuurstof is naar verwachting donderdag op.

Ook zou er maar beperkt voedsel en water aan boord zijn van het kleine vaartuig, dat toeristen vervoerde naar het wrak van het passagiersschip Titanic.