Clicky


Naamsverandering: EvoBus wordt Daimler Buses

Naamsverandering: EvoBus wordt Daimler Buses
22-06-2023 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN - Op 12 juli 2023 wordt EvoBus GmbH, een volledige dochteronderneming van het Daimler Buses-segment bij Daimler Truck, omgedoopt tot Daimler Buses GmbH. De naamswijziging vindt plaats in heel Europa en geldt dienovereenkomstig voor alle nationale bedrijven.

De bijbehorende servicecentra, voorheen bekend als "BusWorld Home", krijgen vanaf half juli ook een nieuwe naam en worden omgedoopt tot Daimler Buses Service Centers. Het voormalige EvoBus GmbH zal profiteren van de naamsbekendheid van het merk in alle business units en tegelijkertijd zijn verbondenheid met de Daimler Truck Group onderstrepen.

Till Oberwörder, CEO van Daimler Buses: "Met EvoBus zijn we al bijna drie decennia zeer succesvol en daar zijn we trots op. We kijken nu uit naar een nieuw hoofdstuk als Daimler Buses GmbH - en we hebben veel in petto voor onszelf: we willen de transformatie van onze industrie naar emissievrije mobiliteit leiden en klanten en talent voor ons winnen. De nieuwe naam zal ons helpen dit te bereiken, omdat we door onder dit merk te werken niet veel hoeven uit te leggen."

Na de fusie van Mercedes-Benz Omnibusse met het merk Kässbohrer Setra fuseerden de bus- en touringcarfabrikanten 28 jaar geleden onder het overkoepelende merk EvoBus. Sindsdien is het bedrijf continu gegroeid en staat het voor hoogwaardige bussen en touringcars in alle segmenten. Vandaag de dag heeft het een personeelsbestand van ongeveer 10.000 en 13 dochterondernemingen in heel Europa.