Clicky


Ridouan Taghi heeft drie nieuwe advocaten in Marengo-proces

Ridouan Taghi heeft drie nieuwe advocaten in Marengo-proces
22-06-2023 15:05 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Ridouan Taghi heeft drie nieuwe advocaten in het Marengo-proces. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti na berichtgeving van Het Parool. Het gaat, naast Ruperti, om Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen.

Na de arrestatie van Inez Weski in april zat Taghi zonder verdediging. Weski werd opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Na een voorarrest van ongeveer anderhalve maand, is ze nu weer op vrije voeten.

Eerder deze week besprak de rechtbank de ontstane situatie met Taghi. Ruperti had wel al laten weten dat hij bezig was een team samen te stellen.

De omvangrijke strafzaak Marengo is inmiddels, ruim vijf jaar na de start, in de afrondende fase. Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties en pogingen daartoe, er is een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist.

De uitspraak in het liquidatieproces staat gepland op 20 oktober. De rechtbank heeft recentelijk laten weten dat die planning nog altijd overeind staat, maar diverse advocaten - onder wie Ruperti en Weski's zoon Guy - hebben daar openlijk hun twijfel over uitgesproken.