Clicky


Familie van in onderzeeër Titan omgekomen vader en zoon 'in diepe rouw'

Familie van in onderzeeër Titan omgekomen vader en zoon 'in diepe rouw'
23-06-2023 10:37 | Buitenland | auteur ANP

KARACHI - De familieleden van twee van de opvarenden van onderzeeër Titan zeggen "in diepe rouw" te zijn over de dood van Shahzada en Suleman Dawood.

De vader en zoon uit een bekende en zeer vermogende Brits-Pakistaanse familie overleden op 19- en 48-jarige leeftijd toen hun kleine duikboot tijdens een expeditie naar de Titanic implodeerde onder de immense druk van het zeewater. Volgens een tante maakte Shahzada zich zorgen over de trip.

De familie van de twee overledenen hebben via hun stichting een verklaring uitgegeven waarin ze de reddingswerkers bedanken. "Hun onvermoeibare inzet was een bron van kracht voor ons in deze periode." Ze hebben ook hun steun betuigd aan de nabestaanden van de andere drie overledenen.

Hoe de uitvaart eruit zal zien, zegt de familie later bekend te maken. Gezien het geweld waarmee de onderzeeër implodeerde en de enorme diepte waarop de wrakstukken zich bevinden, lijkt het niet waarschijnlijk dat stoffelijke resten geborgen kunnen worden.

Azmeh Dawood, een oudere zus van Suleman en tante van Shahzada die in Amsterdam woont, zegt in een interview met het Amerikaanse NBC News dat haar neefje vooraf tegen een familielid had gezegd dat hij tegen de trip opzag en "als de dood" was. Hij zou uiteindelijk toch aan boord van de onderzeeër zijn gegaan om zijn vader een plezier te doen. Het was Vaderdag en Suleman was zeer geïnteresseerd in de Titanic.