Clicky


Evaluatie mei- en zomer vakantie 2022 'motivatie om Schiphol te verbeteren'

Evaluatie mei- en zomer vakantie 2022 'motivatie om Schiphol te verbeteren'
23-06-2023 11:19 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - De evaluatie van PwC Strategy& naar aanleiding van de mei- en zomervakantie 2022 is voor Schiphol een extra motivatie om structurele verbeteringen door te voeren op de luchthaven. Dat schrijft CEO Ruud Sondag aan minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Schiphol heeft de evaluatie vandaag met de minister van I&W gedeeld. 

CEO Ruud Sondag schrijft aan de minister dat Schiphol een agenda heeft om structurele verbeteringen door te voeren en dat de aanbevelingen van PwC deze agenda ondersteunen. In de meivakantie 2023 hebben reizigers weer een fijne reis gehad en dat laat zien dat inmiddels genomen maatregelen effectief zijn.  

Tegelijkertijd stelt Sondag dat er nog veel moet gebeuren: “Voor een deel kunnen we snel verbeteren. Dat hebben we de afgelopen meivakantie gezien. Een deel van de problemen is echter dieper geworteld en oplossingen daarvoor hebben meer tijd nodig. Iedereen bij Schiphol voelt een enorme motivatie om het elke dag beter te doen. We blijven keihard werken aan korte wachttijden voor reizigers, goede dienstverlening aan luchtvaartmaatschappijen, goede arbeidsomstandigheden, betere infrastructuur en aan een gezonde toekomst.” 

Voorzitter Jaap Winter van de raad van commissarissen: “Het rapport geeft inzicht in de complexiteit van de problematiek waarin Schiphol terecht kwam door de buitengewoon snelle opschaling na de Covid periode die ingrijpende gevolgen voor de luchtvaart en de luchthaven heeft gehad. Het rapport draagt bij aan de inzichten van de directie en RvC dat het ecosysteem op de luchthaven fundamenteel moet worden versterkt, met meer zorg voor de arbeidsomstandigheden van de mensen, voor de leefomgeving op en rond Schiphol en de staat van onze infrastructuur. Dit geeft een duidelijke agenda voor de toekomst die een strakke, operationele sturing met gezonde financiële parameters vraagt.”