Clicky


Onweer in Duitsland verlamt spoorlijn Berlijn - Hamburg

Onweer in Duitsland verlamt spoorlijn Berlijn - Hamburg
23-06-2023 12:26 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Noodweer met hevige regen en rukwinden hebben in Duitsland in de nacht van donderdag op vrijdag onder meer de spoorlijn Berlijn - Hamburg urenlang onbruikbaar gemaakt. De cruciale spoorverbinding moest volgens Duitse media nagekeken worden, omdat de wateroverlast mogelijk schade heeft aangericht aan het spoornetwerk.

Uit vrijwel heel het land komen berichten van wateroverlast, overstromingen en van het uitvallen van treinen. Ook zijn autosnelwegen deels overstroomd. In Beieren werd een lange vrachtauto beladen met staal door een rukwind van de weg geblazen. De chauffeur kon zich ongedeerd uit het wrak bevrijden.

In het West-Duitse Dinslaken, ten noorden van Duisburg, is een wijk met zeker honderd woningen bedreigd met overstroming en werd tot evacuatie van honderd woningen overgegaan volgens Duitse media. Een nabijgelegen dijk langs de rivier de Emscher is door water aangetast en dreigde het te begeven. Maar aan het eind van de morgen meldden de hulpdiensten dat de dijk provisorisch is verstevigd.

Er zijn geen meldingen van gewonden geweest ondanks het noodweer dat gepaard ging met windstoten en plaatselijk tientallen millimeters regen. Op het vliegveld van München zijn tijdens het onweer zestig vluchten geschrapt.