Clicky


Vierde generatie treedt toe tot directie familiebedrijf Koolwijk Logistics

Vierde generatie treedt toe tot directie familiebedrijf Koolwijk Logistics
23-06-2023 12:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BERGAMBACHT - Tijdens de jaarlijkse barbecue werd het nieuws aan het personeel officieel bekendgemaakt: Piet Koolwijk deelde tijdens zijn toespraak mede dat zoon Dave is toegetreden tot de directie van Koolwijk Logistics.

Piet Koolwijk: "Ik heb ongeveer drie jaar geleden aangegeven dat ik op termijn niet meer alleen de verantwoording wil dragen voor de dagelijkse leiding. Dave heeft destijds kenbaar gemaakt dat hij die bal graag op wilde pakken. Na diverse gesprekken met familie, direct betrokkenen en externe deskundigen, is alles nu geregeld. Ik ben enorm trots dat Dave deze stap heeft gezet en dat de toekomst van ons familiebedrijf is gewaarborgd."

Met deze stap komt de vierde generatie aan het roer van dit 100-jarige familiebedrijf. Piet en Dave vormen nu samen de tweekoppige directie. Zij willen de huidige strategie continueren en het bedrijf waar mogelijk verder uitbouwen.

Dave Koolwijk: “Ik ben begonnen als chauffeur en was inmiddels een aantal jaar werkzaam als planner binnen het bedrijf. Ik vind het een eer om nu samen met mijn vader aan het roer te staan. Ondanks deze wijzigingen zal aan de dienstverlening van ons bedrijf weinig veranderen. Natuurlijk zal het groen-geel op de 75 vrachtwagens de wegen blijven kleuren.”

Koolwijk blijft dus haar klanten logistiek ontzorgen door middel van containertransport, op- en overslag en douanefaciliteiten. “Maar er liggen wel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld werd eerder dit jaar het dak van onze 20.000 m2 warehouse compleet voorzien van zonnepanelen en er rijden elektrische heftrucks rond. Ook de krapte op de arbeidsmarkt is een punt van aandacht. Ik heb er veel zin in om daar samen met mijn vader en natuurlijk ons complete team goede invulling aan te gaan geven. We werken hard aan een mooie en stabiele toekomst voor Koolwijk Logistics", besluit Dave.