Clicky


Deutsche Bahn steekt 4 miljard in spoor, wil minder vertragingen

Deutsche Bahn steekt 4 miljard in spoor, wil minder vertragingen
23-06-2023 14:32 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn investeert de komende jaren 4 miljard euro in verbetering van het spoornetwerk. Het geld is onder meer bedoeld om minder vertragingen met treinen te hebben. Met een netwerk van meer dan 33.000 kilometer heeft Duitsland het grootste spoornet van Europa.

Het gaat volgens bestuurder Berthold Huber van Deutsche Bahn om een reeks maatregelen. Huber is bij de maatschappij verantwoordelijk voor infrastructuur. Het grootste deel van het geld zal tegen 2027 in het spoornetwerk worden gestoken.

Huber stelt dat er 335 verbeteringsmaatregelen in de plannen zijn opgenomen, voornamelijk in regio's met minder treinverkeer. Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van inhaalsporen en punten om sneller van spoor te wisselen, bijvoorbeeld bij bouwwerkzaamheden. Volgens Deutsche Bahn zal het gehele netwerk profiteren van de plannen.

De punctualiteit bij Deutsche Bahn gaat al langere tijd omlaag, vooral door veroudering van het spoor en achterstallig onderhoud. Vorig jaar arriveerde een derde van de treinen minstens 6 minuten later dan gepland op de bestemming. Er rijden dagelijks meer dan 40.000 treinen van Deutsche Bahn die ongeveer 5700 stations in Duitsland verbinden.