Clicky


350 Pakistanen aan boord van bij Griekenland gezonken boot

350 Pakistanen aan boord van bij Griekenland gezonken boot
23-06-2023 15:04 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ISLAMABAD - Aan boord van de bij Griekenland gezonken boot met honderden migranten, waren volgens de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Rana Sanaullah zeker 350 Pakistanen.

Het vaartuig bood plaats voor hooguit vierhonderd mensen, maar er zouden er mogelijk meer dan zevenhonderd aan boord zijn geweest toen het in de problemen kwam. Het kapseisde en zonk 13 juni, circa 85 kilometer van de kust van de Peleponnesos. De boot was onderweg van de Libische stad Tobroek naar Italië.

Er zijn ruim honderd overlevenden gered en tientallen lichamen geborgen. De Pakistaanse minister Sanaullah zei vrijdag dat er slechts twaalf Pakistaanse opvarenden gered zijn en dat er meer dan tachtig omgekomen Pakistaanse migranten zijn geborgen en naar Pakistan gebracht.

Sanaullah kondigde aan dat er strengere wetten komen voor de bestrijding van mensensmokkel. Dat zal in de wet ook als zeer ernstig misdrijf worden genoemd. Hij merkte op dat het land zelfs bij geen enkele terroristische aanslag zo veel mensen heeft verloren.