Clicky


Man veroordeeld voor betasten vrouwen tijdens festival in Winterswijk

Man veroordeeld voor betasten vrouwen tijdens festival in Winterswijk
23-06-2023 16:17 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 23 jarige man uit Winterswijk voor het aanranden van vier vrouwen tijdens een festival in zijn woonplaats. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van één maand. Daarbij moet hij een taakstraf van 30 uur verrichten, meldt de rechtbank. 

Op 30 juli 2022 viel de man tijdens een festival in Winterswijk op verschillende momenten vier vrouwen lastig. De vrouwen waren hier niet van gediend en deden vervolgens onafhankelijk van elkaar aangifte bij de politie. 

De rechtbank herkent in de verklaringen van de vrouwen een zogeheten modus operandi, een specifieke handelswijze waaraan de man zich schuldig maakte. Daarom neemt ze deze verklaringen als uitgangspunt. De aangiftes dienen over en weer als steunbewijs. Op basis van de verklaringen stelt de rechtbank vast dat de man de vrouwen heeft betast.  

De rechtbank vindt dat de man een grens is overgegaan door de vrouwen respectloos en vrouwonvriendelijk te behandelen. De vrouwen zouden onbezorgd moeten kunnen genieten van een festival. De man maakte een inbreuk op de lichamelijke integriteit van de vrouwen. Dit alles rekent de rechtbank de man aan. 

De man zou zich ook nog schuldig hebben gemaakt aan een winkeldiefstal in juni 2022. Volgens de rechtbank bevat het dossier te weinig bewijs om de man voor deze verdenking te veroordelen. Ze spreek hem daarom vrij van winkeldiefstal.