Clicky


Drie IVECO S-WAY 530 trekkers voor Stutvoet

Drie IVECO S-WAY 530 trekkers voor Stutvoet
23-06-2023 16:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OUDE PEKELA - Familiebedrijf Stutvoet in Oude Pekela heeft drie nieuwe IVECO S-WAY 530 4x2 trekkers besteld bij dealer Cornelis Bedrijfsauto’s. De eerste van het trio is inmiddels afgeleverd, de andere twee volgen binnenkort. De trucks werden aangeschaft na de inzet van een demo truck waarbij de chauffeur lovend was over de IVECO.

Stutvoet Transport heeft een vloot van 18 trucks, waarvan drie kippers. De andere vijftien combinaties worden met name ingezet voor internationaal transport van en naar Scandinavië. Het 86 jaar oude familiebedrijf wordt gerund door directeur Jaap Stutvoet, zijn zoon Jack en dochter Helga.

Jack Stutvoet: "Ons bedrijf is groot geworden met kippers en in het transport van agrarische producten maar al snel gingen we ook internationaal rijden. Dat werk vormt nu de hoofdmoot, maar we rijden ook in de distributie en in het ferry transport op Scandinavië."

Chauffeur enthousiast

Het merk IVECO is nieuw in de vloot van Stutvoet. "Wij kochten vaak jong gebruikte DAF trucks waarmee we prima resultaten halen. De introductie van de IVECO S-WAY maakte ons echter nieuwsgierig, en na een bezoekje van de vertegenwoordiger van Cornelis Bedrijfsauto’s hebben we toen een demo ingezet."

Chauffeur Johan Keizer kwam enthousiast terug na een volle week. "Ik had een week met dikke ritten en zwaar werk, ondermeer met vrachten hout vanuit Zweden. Daarbij maakte de IVECO indruk op mij, want hoewel dat een 490 pk uitvoering was trok hij uitstekend. Daarbij was ook het comfort en, niet onbelangrijk, het brandstofverbruik gewoon erg goed."

Drie trucks

Na de succesvolle demorit werd besloten tot de aanschaf van een nieuwe IVECO S-WAY, maar dan wel de 530 pk versie. Jack Stutvoet: "Wat mij aanspreekt is het non EGR principe van IVECO, in combinatie met de 13 liter motor. Iets meer vermogen is altijd goed en de condities van IVECO waren gewoon uitstekend. Tijdens het gesprek hebben we toen besloten niet één, maar meteen drie trucks te bestellen."

Compleet uitgerust

De IVECO S-WAY AS440S53T/P is bijzonder compleet uitgerust, met onder meer het Living Comfort Pakket, het Driving Comfort Pakket, het Aero Pakket, een automatische standairco, twee koelkasten en een magnetron. Verder is er het IVECO Safety Lock nachtslot en is er hydrauliek voorbereiding aanwezig. De truck werd voorzien van een acht tons vooras met 65 serie banden voor iets meer bodemvrijheid. Verder werd de S-WAY uitgerust met een dakbeugel met lampen. Chauffeur Johan voegde een extra setje spatlappen en twee Michelin poppen toe als persoonlijke touch.

Eigen onderhoud

Stutvoet zorgt zelf voor het onderhoud van het wagenpark in de eigen werkplaats. "Wij zijn daar heel precies in en houden kortere verversingstermijnen aan dan voorgeschreven. Het resultaat daarvan is dat we de meeste trucks in bedrijf houden tot ruim een miljoen kilometers", aldus Jack Stutvoet.