Clicky


Aantal aanzienlijk overbeladen houttransporten blijft stijgen in Duitsland

Aantal aanzienlijk overbeladen houttransporten blijft stijgen in Duitsland [+foto's]
23-06-2023 20:38 | Buitenland | auteur Redactie

FÖHREN/FLIESSEM - Zoals eerder aangekondigd controleert de Duitse politie steeds vaker houttransporten. Het aantal overbeladen houttransporten neemt ondanks de controles niet af, meldt de politie vrijdag.

Zo werd woensdag op het industrieterrein Föhren een met sparrenstammen beladen houttransport tegengehouden. Tijdens een weging met de eigen weegschaal van de politie stelden de agenten een totaalgewicht van 47,5 ton vast, waar 40 ton is toegestaan.

Nadat de chauffeur op een geschikte locatie had gelost, mocht de chauffeur zijn weg vervolgen naar de zagerij in België. Hetzelfde bedrijf werd half mei bij Bleialf ook al gecontroleerd toen woog het houttransport ruim 54 ton.

Gisteren, donderdag, stopten de agenten een ander houttransport, dat was geladen met sparrenhout en op weg was naar de zagerij in Stadtkyll.

Tijdens de controle kwamen de agenten op een totaalgewicht van 51 ton. Pas nadat de chauffeur op een geschikte locatie had gelost en een benodigde vergunning kon overleggen, mocht hij zijn reis naar de zagerij voortzetten.

Tegen beide chauffeurs wordt nu een boete ingeleid en er wordt ook een procedure gestart tegen het bedrijf waarbij de vrachtopbrengsten kunnen worden teruggevorderd.

Aangezien het aantal houttransporten, waarvan een deel duidelijk overbeladen is, niet afneemt, worden de controles daartoe voortgezet en geïntensiveerd, waarschuwt de politie.