Clicky


Russische leger ook in gevecht in regio Voronez

Russische leger ook in gevecht in regio Voronez
24-06-2023 12:05 | Buitenland | auteur ANP/AFP

VORONEZ - Het Russische leger is in de regio Voronez, circa 500 kilometer ten zuiden van Moskou in gevechten verwikkeld aldus de regiogouverneur. Hij zei niet met wie, maar eerder zijn er meldingen geweest van de aanwezigheid van paramilitairen van de Wagner Groep in de regio. Ook zou een Russisch militair toestel boven de regio zijn neergehaald.

Voronez is de tweede regio in Rusland waar gevechten worden gemeld tussen de Russische strijdkrachten en de huurlingen van Jevgeni Prigozjin. Hij is de baas van de Wagner Groep en is in opstand gekomen in Rostov aan de Don, 450 kilometer zuidelijker.

"In het kader van de antiterroristische operatie zijn de Russische strijdkrachten bezig met acties en de noodzakelijke gevechtshandelingen" in de regio, aldus gouverneur Aleksandr Goessev.

Volgens onbevestigde berichten wil Prigozjin van Rostov naar Moskou oprukken en dan zou hij door Voronez heen moeten. Er zijn verscheidene meldingen geweest dat militairen op de hoofdweg vanuit Rostov naar het noorden blokkades oprichten.