Clicky


Dode en gewonde door schietpartij in Maarheeze

Dode en gewonde door schietpartij in Maarheeze
25-06-2023 18:43 | Misdaad | auteur Redactie

MAARHEEZE - [update maandag 16:15 uur] Aan De Vinnen is zondagmiddag rond 16.00 uur een 34-jarige man neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 30-jarige verdachte uit Maarheeze is aangehouden. Daarnaast werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Zondagmiddag rond 16.00 uur kwamen er meerdere meldingen bij de politie binnen dat er op het woonwagenkamp aan de Vinnen geschoten werd. Ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten die binnen enkele minuten al ter plaatse waren, kon het 34-jarige slachtoffer op het kamp niet meer gered worden. Collega’s troffen een tweede gewonde man (38) aan het einde van de straat aan. Hij was gewond aan zijn bovenbeen. De man uit Waalre werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De verdachte werd door politieagenten op het woonwagenkamp aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek en zal later worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een conflict tussen de mannen zou vermoedelijk de aanleiding van de schietpartij zijn, meldt de politie.

De politie startte direct een onderzoek naar de achtergronden en de toedracht van de schietpartij. Een plaats delict werd gemaakt en rechercheurs en forensische opsporing hebben tot zondagavond laat onderzoek gedaan.

Het onderzoek gaat komende tijd verder. Het onderzoeksteam krijgt zo een compleet beeld van wat er zich precies allemaal heeft afgespeeld. Het slachtoffer in het ziekenhuis mag maandag naar huis. De recherche zal later vandaag uitgebreid in gesprek met hem gaan.