Clicky


Duitse machinist in nek geschoten door openstaand zijraam

Duitse machinist in nek geschoten door openstaand zijraam [+foto's]
26-06-2023 11:27 | Buitenland | auteur Redactie

VERDEN - Twee onbekende jongeren hebben zondagavond rond 23:40 uur een 46-jarige machinist door het openstaande zijraam begeschoten met stalen kogels - waarschijnlijk uit een gasdrukpistool - op het treinstation in het Duitse Verden. De Duitse politie stelt een onderzoek in wegens gevaarlijk lichamelijk letsel.

De beschieting vond zondagavond kort voor middernacht omstreeks 23.40 uur plaats op perron 1. De chauffeur van de IC Nightliner op de rit van Hamburg naar Zürich was gestopt met het zijraam open. De twee jonge mensen zouden hem eerst kort hebben begroet.

Toen de machinist weer wegreed, raakte een voorwerp hem pijnlijk in de nek. Hij stopte onmiddellijk de trein en vond verschillende stalen kogels van een gasdrukpistool in de bestuurderscabine.

Er werd een ambulance opgeroepen. De 46-jarige raakte niet ernstig gewond, maar moest wel door een collega worden vervangen.

Nader onderzoek wees uit dat de machinist van een passerende goederentrein kort daarvoor ook klappen op zijn voorruit opmerkte. Meer stalen kogels en de persluchtpatroon van een CO²-gaspistool werden op het station gevonden.

De onbekende jongeren zouden 14 tot 15 jaar oud zijn en in het donker gekleed. Eén van hen zou een sportbroek hebben gedragen. Mogelijk zijn ze eerder met een wapen opgemerkt in de buurt van het station.

Twaalf treinen liepen vertraging op door de urenlange spoorafsluiting. In de getroffen trein zaten ongeveer 200 passagiers. De trein hervatte zijn reis om 00.55 uur.