Clicky


Familiebedrijf Peinemann neemt hoogwerker divisie van branchegenoot Doornbos over

Familiebedrijf Peinemann neemt hoogwerker divisie van branchegenoot Doornbos over
27-06-2023 12:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HOOGVLIET - De hoogwerker divisie van het verhuurbedrijf Doornbos wordt overgenomen door het Rotterdamse familiebedrijf Peinemann. Op dinsdag 27 juni is het personeel van beide bedrijven hierover geïnformeerd.

De overname versterkt de positie van Peinemann binnen de verhuurwereld van industrieel equipment, vinden Sam Peinemann en Ad Kornet, beiden CEO van het bedrijf. "Door deze strategische overname kunnen de klanten van Doornbos gebruik maken van een bredere range machines en profiteren van het unieke one-stop-shop karakter van Peinemann."

Ad Kornet vervolgt: "Met onze jarenlange ervaring in de industrie zijn wij er trots op dat we nu ook de klanten van Doornbos kunnen gaan bedienen. Voor de bestaande klanten van Peinemann verandert er niets. Zij kunnen blijven rekenen op dezelfde service en oplossingen die zij gewend zijn. De overname van Doornbos zal de operationele capaciteit van Peinemann verder vergroten."

Sam Peinemann vult aan: "Door de overname groeit ons aantal hoogwerkers van 1.000 naar 1.800 machines. Het totaal aantal machines in de verhuur komt uit op ongeveer 6.000 stuks. Naast hoogwerkers verhuren wij onder andere ook kranen, heftrucks, warehouse equipment, reachstackers en terminaltrekkers. Deze groei stelt ons in staat om efficiënter en sneller te reageren op de groeiende vraag van onze klanten."

Doornbos is een gezond familiebedrijf dat in 1938 is opgericht door John Doornbos. De leiding van het bedrijf is sinds 2014 in handen van Denise, Frank en Stuart, de vierde generatie. "Vanaf het begin wisten wij dat Peinemann de juiste partij was", vertelt Denise. "Onze relatie gaat vele jaren terug en wij zijn er zeker van dat onze mensen goed passen bij de cultuur van Peinemann."