Clicky


Trainer Schreuder ondanks contract weg bij eredivisionist PEC

Trainer Schreuder ondanks contract weg bij eredivisionist PEC
27-06-2023 10:18 | Sport | auteur ANP

ZWOLLE - Het gepromoveerde PEC Zwolle moet voor het nieuwe Eredivisieseizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Dick Schreuder had nog een contract voor twee seizoenen, maar stapt over naar een nog onbekende andere Europese club. Schreuder (51) promoveerde afgelopen seizoen met PEC naar het hoogste niveau nadat hij een jaar eerder met de club was gedegradeerd.

Assistent-trainer Johan Plat gaat met Schreuder mee naar zijn nieuwe club. PEC zegt "op hele korte termijn" een nieuwe hoofdtrainer bekend te maken.

Schreuder, de broer van voormalig Ajax-trainer Alfred, laat weten eerder al "veel clubs" te hebben afgezegd. "Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan."

Schreuder was sinds anderhalf jaar trainer van de club uit Zwolle. Hij begon aan zijn baan toen PEC onderaan de Eredivisie stond. Ondanks een goede reeks lukte het de club toen niet om zich in seizoen 2021/2022 te handhaven. Afgelopen seizoen sloot PEC af op de tweede plek van de Keuken Kampioen Divisie, wat een snelle terugkeer op het hoogste niveau betekende. Schreuder werd voor zijn rol uitgeroepen tot beste trainer van de eerste divisie.