Clicky


Drie Volvo's FH16 zwaartransport trekkers voor Ter Linden Transport & Craning

Drie Volvo's FH16 zwaartransport trekkers voor Ter Linden Transport & Craning
30-09-2011 10:00 | Volvo | auteur de redactie
Ter Linden Transport & Craning, gevestigd in Doetinchem, nam onlangs drie Volvo FH16 700 8x4 tridem trekkers in gebruik voor het internationaal transport van windmolens. Ter Linden is actief in heel Europa waar zij complete windmolenparken tranporteert en monteert. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Doetinchem.

Ter Linden Transport in Doetinchem is een van de grootste spelers in Europa op het gebied van transport van onderdelen van windmolens. Het bedrijf vervoert jaarlijks ruim 200 windmolens kris kras door Europa. Het merendeel van de transporten vindt echter plaats in Frankrijk. Het vervoer over de weg van de onderdelen van een windmolen – masten tot 100 meter hoog, rotorbladen van wel 45 meter lang en machinehuizen van meer dan 75 ton – vergt een maandenlange nauwkeurige planning.



Tweede en derde as verder uit elkaar geplaatst
Roland Ter Linden: "Wij zijn in 1994 gestart met het transport van onderdelen en in feite meegegroeid met de markt. Je ziet nu dat de windmolens groter en zwaarder worden. Bovendien zijn de locaties waar de molens gebouwd worden steeds moeilijker bereikbaar. Dat vraagt zwaarder transportmaterieel. Dat is ook de reden dat we terechtkwamen bij Volvo. Met de Volvo FH16, de asconfiguratie (8x4) en Volvo I-Shift (met zwaartransport software) zijn het de perfecte trucks voor zwaartransport. De asconfiguratie is bijzonder, omdat de tweede en de derde as verder uit elkaar zijn geplaatst dan normaal. Dit betekent dat er voor ons transport een optimale aslastverdeling is ontstaan. De trucks hebben een maximaal GCW van 180 ton."



Transport en montage
De specialisatie van Ter Linden Transport en Craning is compleet. Het bedrijf heeft eigen kranen, onder meer een Lierherr 1200 ton/meter kraan voor het plaatsen van de windmolens. Bovendien verzorgt Ter Linden de totale montage. "Feitelijk tot de stekker er in gaat. Voor ons is dat het ontzorgen van de klant."