Clicky


Peter Gillis moet van rechter Belgische villa slopen

Peter Gillis moet van rechter Belgische villa slopen
27-06-2023 12:00 | Showbizz | auteur ANP

HASSELT - Peter Gillis moet een villa afbreken die hij illegaal in België heeft gebouwd. Gillis moet bovendien een boete betalen, heeft de Belgische rechter bepaald.

De villa is vier jaar geleden gebouwd op Gillis' vakantiepark Het Blauwe Meer in Lommel. De 61-jarige vakantieparken-ondernemer, bekend van SBS-realityserie Massa is Kassa, had geen vergunning. De rechtbank in Hasselt spreekt van een "aanfluiting" en hekelt Gillis' "asociaal gedrag, de gemakzucht en pure onverschilligheid voor de overlast" die hij veroorzaakte.

De rechtbank legde Gillis persoonlijk een boete op van 8000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Het vakantiepark moet een boete van 60.000 euro betalen, waarvan eveneens de helft voorwaardelijk is. Als de villa niet binnen tien maanden is gesloopt, komt daar een dagelijkse dwangsom van 250 euro bovenop.

Gillis heeft het al langer aan de stok met de gemeente Lommel. Die kreeg eerder deze maand bij de rechter gedaan dat hij Het Blauwe Meer binnen een jaar moet ontruimen en overdragen.