Clicky


Geen nieuwe omroep bij NPO-talkshow Op1

Geen nieuwe omroep bij NPO-talkshow Op1
29-06-2023 14:00 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De NPO-talkshow Op1 gaat verder met de drie omroepen MAX, EO en WNL. Dat laat WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes namens de omroepen weten aan het ANP. WNL is verantwoordelijk voor de maandag en donderdag, EO voor de dinsdag en MAX voor de woensdag. Wie de vrijdag overneemt van BNNVARA wordt tijdens de zomer besloten.

MAX, EO en WNL hebben "gezamenlijk, en in goed overleg met de NPO, de ambitie uitgesproken om een journalistiek, pluriform en onderscheidend programma te maken", aldus Huisjes.

De drie omroepen hebben besloten om vanaf dit najaar een hoofdredacteur aan te stellen die de gezamenlijke redactie zal leiden. De redactie zal eveneens worden versterkt met redacteuren vanuit de omroepen, nu BNNVARA zich terugtrekt. Een week geleden maakte BNNVARA bekend te stoppen met Op1 vanwege "een verschil van inzicht".

Het programma gaat met een zomerstop van 17 juli tot 18 augustus. Vanaf volgende week zal tevens een onafhankelijke deskundige praten met (oud-)redacteuren en (oud-)eindredacteuren. Voor half augustus zal dit leiden tot een advies aan de omroepen voor een optimale redactionele samenwerking in Op1.

Op1 werkt ook mee aan een onderzoek naar sociale veiligheid op de werkvloer. Voor de gehele publieke omroep geldt dat sociale veiligheid wordt onderzocht door de Commissie van Rijn (OGCO). Medewerkers en oud-medewerkers van Op1 zullen door omroepen en co-producent opnieuw worden gewezen op mogelijkheden contact te leggen met de onderzoekscommissie.