Clicky


FDF-voorman: telefoonnummers CDA'ers komen niet bij mij vandaan Bron

FDF-voorman: telefoonnummers CDA'ers komen niet bij mij vandaan Bron
29-06-2023 14:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De voorman van de Farmers Defence Force (FDF), Mark van den Oever, zegt dat hij niet achter het delen van de telefoonnummers van CDA-Kamerleden zit. "Deze telefoonnummers komen niet bij mij vandaan", zei hij donderdagmiddag op het Malieveld in Den Haag.

"Ik vind het op zich goed dat CDA'ers gebeld worden, maar het verspreiden van telefoonnummers mag natuurlijk niet. Daar heb ik niks mee te maken."

De nummers van onder anderen CDA'ers Derk Boswijk en Eline Vedder werden woensdag op sociale media gedeeld. Daarbij stond een foto van Van den Oever. Sindsdien worden de politici platgebeld. Premier Mark Rutte noemde het delen van de 06-nummers "pure, pure intimidatie". Hij noemt de actie "ontzettend laf" en "idiotie".

Ook Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) reageerde boos. "Ik wil heel graag dat Farmers Defence Force hier afstand van neemt en de mensen keihard veroordeelt die op deze manier nummers doorsturen en intimiderende berichten sturen naar politici", aldus Van der Plas donderdagochtend bij WNL.