Clicky


Twee keer proces-verbaal tijdens controle ADR-transport in Maasbracht

Twee keer proces-verbaal tijdens controle ADR-transport in Maasbracht [+foto's]
30-06-2023 10:28 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

MAASBRACHT - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het RDW controleerden donderdag in Maasbracht in totaal dertien voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoerden. Tijdens deze controle werd twee maal proces-verbaal opgemaakt.

Het eerste proces-verbaal was voor een tankcontainer die was gevuld met een milieugevaarlijke vloeistof, meldt de ILT vrijdag.

De tankcontainer was goedgekeurd als een L4BH/IMO type 4, maar niet als zodanig uitgevoerd (de breekplaat en manometer ontbraken). Daarnaast was onterecht de transporttankinstructie T7 aangebracht.

Verder bleken er nog resten van de vervoerde stof aan de buitenkant van de tank te zitten. Dit transport is direct stopgezet. De tank is eerst van buiten gereinigd. De overige zaken worden na lediging hersteld. Tegen de exploitant van de tank en de vuller wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het tweede proces-verbaal betrof een tankwagen die was gevuld met ethanol (UN 1170), waarvan de laad/losleiding onvoldoende was beveiligd in geval van een aanrijding.

Deze moeten of tenminste 20 cm binnen het meest uitstekende deel van de tank liggen of moeten zijn beschermd door een profiel die een bepaalde weerstand kan weerstaan.

De laad/losleiding van deze tankwagen viel niet binnen de tank en de kast, die om deze leiding heen was gebouwd, voldeed niet aan de vereisten van het profiel. Het proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de vervoerder.