Clicky


Vrachtwagen rijdt op signaleringswagen die vrachtwagen met lekke band beveiligd

Vrachtwagen rijdt op signaleringswagen die vrachtwagen met lekke band beveiligd [+foto's]
30-06-2023 11:29 | Ongevallen | auteur Redactie

STADTRODA - Op de Duitse A4 is vrijdagaochtend een vrachtwagen op een signaleringswagen gereden bij Stadtroda. Hierbij raakten twee personen lichtgewond.

De 45-jarige Servische vrachtwagenchauffeur reed met zijn trekker met oplegger over de rechterrijbaan op de Duitse A4 richting Dresden. Op dezelfde rijbaan reed er echter een signaleringswagen voor hem die de rechterbaan blokkeerde om een bandenreparatie van een vrachtwagen veilig te stellen.

De vrachtwagenchauffeur zag de signaleringswagen te laat en reed ondanks de ingezette noodrem tegen de signaleringswagen aan.

De vrachtwagen met borden werd ongeveer 25 meter naar voren geslingerd en kwam eerst in botsing met de rechter vangrail en vervolgens met de vernielde vrachtwagen.

Gelukkig zaten er geen mensen in de signaleringswagen of er net voor.

De chauffeur van de vernielde vrachtwagen, de signalisatiewagen en de medewerker van de pechdienst, degenen die zich op het moment van het ongeval voor de vernielde vrachtwagen bevonden, sprongen voor de zekerheid snel achter de vangrail.

De chauffeur van de signaleringswagen raakte lichtgewond. Ook de veroorzaker van het ongeval liep bij de aanrijding lichte verwondingen op.