Clicky


Vrachtwagens in brand na aanrijding, één chauffeur om het leven gekomen

Vrachtwagens in brand na aanrijding, één chauffeur om het leven gekomen [+foto&video]
30-06-2023 17:38 | Ongevallen | auteur Redactie

MÜNCHEN - Midden in de vrijdagochtendspits kwamen bij de meldkamer van de politie van München talloze telefoontjes binnen over een verkeersongeval waarbij twee vrachtwagens waren betrokken, waarvan één tankwagen. Meerdere getuigen gaven aan dat beide voertuigen in brand stonden en dat er steeds weer "explosies" te horen waren.

Brandweerlieden van de brandweer van München konden de rookpluim op de gemelde plaats van het ongeval al van verre zien. Toen ze aankwamen, zagen ze beide brandende voertuigen tegen elkaar geklemd in de berm. Het vuur in de twee trekkers was al overgeslagen naar de tankoplegger en de brandstof in de tankoplegger brandde al.

De hulpdiensten hebben direct grootscheepse blusmaatregelen genomen. Het doel was om de brand te blussen, maar tegelijkertijd de rest van de tankoplegger, die nog enkele duizenden liters brandstof bevatte, te koelen. Door de massale blusoperatie konden de vlammen binnen een half uur gedoofd worden.

De rest van de tankoplegger werd verder gekoeld en de temperatuur werd continu gecontroleerd met een warmtebeeldcamera. De luide knallende geluiden kwamen van de gesprongen vrachtwagenbanden.

Na het blussen vonden de hulpdiensten de 52-jarige chauffeur van de vrachtwagen dood in zijn volledig uitgebrande cabine.

De 55-jarige chauffeur van de tankwagen kon zichzelf bevrijden en is nagekeken door de hulpdiensten. Hij liep geen letsel op bij het ongeval.  

De verdere procedure is afgestemd met de verschillende verantwoordelijke instanties. Het transportbedrijf nam het overpompen van de onbeschadigde units van de tankwagen over. Het circa 13.000 liter verontreinigde bluswater-brandstofmengsel uit het door de brand beschadigde deel van de tankoplegger is met een speciale zuigwagen van een bergingsbedrijf weggepompt.

Nadat alle gevaarlijke stoffen uit de voertuigen zijn verwijderd, kunnen de reddingsacties voor de twee bij het ongeval betrokken voertuigen beginnen. Deze zullen vanwege de ongevalsituatie enkele uren in beslag nemen.

Totdat de maatregelen zijn voltooid, zijn hulpdiensten van de brandweer van München ter plaatse om brandbeveiliging en technische ondersteuning te garanderen. Volgens de huidige stand van zaken zullen de werkzaamheden doorgaan tot in de avonduren.

Zowel de politie als een aangestelde deskundige zijn het onderzoek gestart naar het verloop van het ongeval. Beide trekkende voertuigen zijn volledig uitgebrand en ook beide opleggers zijn total loss.