Clicky


Brandweerman sterft bij bluswerk bij Parijs, geen link met rellen

Brandweerman sterft bij bluswerk bij Parijs, geen link met rellen
03-07-2023 10:54 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS/SAINT-DENIS - [update 12:20 uur] Bij het blussen van brandende auto's in een voorstad van Parijs is een 24-jarige brandweerman om het leven gekomen.

Volgens de lokale autoriteiten overleed hij aan een hartstilstand en is er voor zover bekend geen direct verband met de onlusten die sinds afgelopen dinsdag in Franse voorsteden vooral 's nachts zijn.

De man verloor het leven tijdens het blussen van auto's in een ondergrondse parkeergarage in Saint-Denis. Het is volgens de plaatselijke politie nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft de familie van de brandweerofficier gecondoleerd, maar zei op Twitter niets over de oorzaak van de brand en of die met de rellen te maken had.

Bij de rellen zijn sinds afgelopen dinsdag honderden agenten gewond geraakt. Er zijn naar schatting duizend panden verwoest, 5000 voertuigen in brand gestoken en meer dan 3100 relschoppers opgepakt.

De nacht van zondag op maandag was de eerste relatief kalme nacht sinds 28 juni. Er werden in heel het land 157 arrestaties verricht, minder dan in voorgaande nachten.