Clicky


Wat te doen bij een ongeluk met je vrachtwagen?

Wat te doen bij een ongeluk met je vrachtwagen?
04-07-2023 12:16 | Ongevallen | auteur Gesponsorde content

Als vrachtwagenchauffeur maakt u heel wat kilometers. Dit betekent dat u statistisch gezien ook de grootste kans heeft om bij een verkeersongeval betrokken te raken. En ook al zit u hoger dan de rest van het verkeer, een ongeval met de vrachtwagen kan tot ernstig en zelfs blijvend letsel leiden.

Raakt u betrokken bij een ongeval met de vrachtwagen, dan is het goed dat u weet wat u moet doen en waar u recht op heeft. U leest het in deze bijdrage.

Wat te doen bij een vrachtwagenongeval?

Wordt u aangereden in de vrachtwagen door toedoen van een ander, dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Letselschade claimen is niet zo eenvoudig als het wellicht op het eerste oog lijkt.

Uiteraard kunt u een letselschade advocaat Utrecht inschakelen om uw letselschade na een ongeval in Utrecht te verhalen. Maar een letselschade advocaat heeft hiervoor wel de juiste informatie van u nodig. Deze kunt u alleen verzamelen en wel direct na het ongeval. Wilt u dus succesvol letselschade claimen op de tegenpartij, dan is een aantal dingen van belang:

  • Vul altijd een schade aanrijdingsformulier in
  • Vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • Maak foto’s van de ongevalslocatie
  • Ga altijd direct na een aanrijding naar een arts
  • Wacht niet met het inschakelen van een letselschade advocaat

Invullen schade aanrijdingsformulier

Vaak is direct duidelijk wie schuldig is bij een aanrijding, bijvoorbeeld als u in de file of voor het stoplicht van achteren aangereden wordt. Soms ontstaat er echter discussie over de schuldvraag. Dit gebeurt meestal pas achteraf. Bijvoorbeeld omdat iemand zich bedenkt dat het ongeval invloed heeft op het aantal schadevrije jaren. Wij zien dan ook dat men opeens ontkent schuldig te zijn.

Discussie achteraf voorkom je door zo snel mogelijk na het ongeval een schade aanrijdingsformulier in te vullen. Hierop kunt u belangrijke informatie kwijt, zoals de persoonsgegevens van de tegenpartij en de verzekeringsgegevens. Maar belangrijker nog, partijen kunnen invullen wat er nu precies gebeurd is, bijvoorbeeld of er sprake is geweest van een voorrangsfout of een aanrijding van achteren. Met andere woorden, na het invullen van het schadeformulier staat de toedracht van het ongeval direct vast. Vul daarom bij voorkeur ter plaatse het schade aanrijdingsformulier in en stuur deze naar uw letselschade advocaat Den Haag of uw eigen woonplaats.

Getuigenverklaringen

Soms weigert een tegenpartij een schadeformulier in te vullen of ontkent de tegenpartij dat er sprake is van schuld aan zijn of haar zijde. U kunt dan twee dingen doen, ter plaatse de politie bellen of zorgen voor getuigenverklaringen. Helaas komt de politie echter niet vanzelfsprekend bij een ongeval. Daarom is het belangrijk dat u getuigen heeft van het ongeval. Met een getuige kunt u namelijk aantonen wat de toedracht van het ongeval is geweest. Vraag daarom getuigen altijd om een verklaring.

Zelf schuldig aan een aanrijding

Heeft u zelf een aanrijding veroorzaakt en hieraan letsel overgehouden? Als professioneel vrachtwagenchauffeur heeft u dan altijd recht op schadevergoeding. De Hoge Raad heeft namelijk uitgemaakt dat werkgever moeten zorgen voor een verzekering tegen verkeersongevallen. U kunt dus ook als u zelf een ongeval in het verkeer veroorzaakt met de vrachtwagen aanspraak maken op een schadevergoeding.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op