Clicky


ITC Holland Transport ontvangt laatste twee DAF FT XF105.410 Space Cab trekkers uit serie van 26

ITC Holland Transport ontvangt laatste twee DAF FT XF105.410 Space Cab trekkers uit serie van 26
09-10-2011 13:09 | DAF | auteur de redactie
De vloot van 65 voertuigen van ITC Holland Transport, waarvan 45 van het merk DAF, is met de levering van de laatste twee DAF FT XF105.410 Space Cab trekkers op volle sterkte. Andy van Batenburg, regio manager bij Allers Bedrijfswagens, overhandigde de sleutels aan Dominicus van Schaick, directeur/eigenaar van ITC Holland Transport.

De voertuigen zijn uitgerust met de milieuvriendelijke Euro-5 motor en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. De trekkers zijn zo licht mogelijk uitgevoerd om een zo’n hoog mogelijk laadvermogen te bereiken. Dit is onder andere gerealiseerd door het toepassen van Alcoa aluminium lichtgewicht velgen, aluminium luchtketels en een lichtgewicht koppelschotel. Ook de AS Tronic draagt hier aan bij.

Het professionele transportbedrijf ITC Holland Transport vervoert de meest uiteenlopende vloeibare levensmiddelen en grondstoffen naar Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Engeland en Ierland. Het bedrijf is volledig ingericht voor het internationale transport, waarbij het vervoer per trein een steeds belangrijkere plaats in neemt. Het leveren van de producten 'Just in time' is voor ITC Holland Transport dagelijks werk, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het moderne tankwagenpark bestaat uit:
1-compartiment tankopleggers, 3-compartiment tankopleggers, 'Mini-Jumbo' tankopleggers met een inhoud van 50.000 liter, 'Jumbo' tankopleggers met een inhoud van 55.000 en 60.000 liter en tankcontainers.

Steeds meer wordt er van de transporteur verwacht dat deze snel kan inspringen op vragen en wensen uit de markt. ITC Holland Transport is daar klaar voor. Flexibel, onderscheidend en met een geweldige service. Het bedrijf, met 110 medewerkers, is gespecialiseerd in vloeibaar vervoer. Ook hierin is het onderscheidend en innovatief. Het ontwikkelde mede in eigen bedrijf een Bioreactor voor verwerking van het afvalwater uit de tankcleaning.



De tankcleaning reinigt tankauto’s die gebruikt zijn voor het vervoer van levensmiddelen waarbij een innovatief anaeroob systeem wordt toegepast met als doel zoveel mogelijk waardevol biogas te generen uit het afvalwater en het afvalwater schoner te maken. De vrijgekomen energie en warmte wordt benut voor het verwarmen van het spoelwater om de tankauto’s te reinigen.

ITC Holland Transport beschikt vanzelfsprekend over alle certificaten, HACCP, ISO-900, GMP, ATCN en het Kosher certificaat. Het onderhoud aan het wagenpark wordt door ITC Holland Transport zelf verzorgd, waarbij gebruik gemaakt wordt van het bij DAF ontwikkelde unieke Web Connect voertuigpark onderhoudspakket. Dit pakket geeft direct inzicht in het onderhoud en kosten van het totale wagenpark en de onderdelenvoorraad.

Allers Bedrijfswagens is een betrouwbare partner voor ITC Holland Transport. "Allers Bedrijfswagens levert ons service op maat, komt met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en staat altijd voor ons klaar", zegt Dominicus van Schaick.