Clicky


Medewerkers Nestlé gaan woensdag opnieuw staken

Medewerkers Nestlé gaan woensdag opnieuw staken
04-07-2023 14:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé in Nunspeet gaan woensdag 5 juli opnieuw 24 uur staken voor een goede cao. Eerder werd er vorige week dinsdag en woensdag al 48 uur gestaakt. De werknemers van de fabriek willen er dit jaar minstens 10 procent salaris bij (per 1 april), maar Nestlé vindt 3 procent en € 175 per maand genoeg.

Robert Wonnink, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Nestlé koerst kennelijk op een langdurig conflict aan, want het bedrijf houdt de hand nog altijd stevig op de knip. De stakingsbereidheid onder onze leden neemt zo alleen nog maar toe!"

De FNV probeert al maandenlang een goede cao af te spreken met de producent van onder andere Nescafé koffie, KitKatrepen, Maggisauzen en Wagner diepvriespizza’s. De leden van de vakbond veegden in april de uitkomsten van een onderhandelingsresultaat van tafel. Ondanks de grote weerstand van het personeel houdt de directie nog altijd vast aan haar loonbod.

Onder het hoger personeel, voor wie een andere cao geldt binnen Nestlé, is er bovendien grote onvrede over de manier van belonen (met een zogeheten merit matrixsysteem).

Bij Nestlé werken ongeveer 1.200 mensen. Bijna 800 van hen vallen onder de bedrijfscao, waarvan 531 in de fabriek in Nunspeet en de overige in Amstelveen.