Clicky


Volvo FMX met rupsonderstel voor Poot Kasdekreiniging

Volvo FMX met rupsonderstel voor Poot Kasdekreiniging
11-10-2011 15:10 | Volvo | auteur de redactie
MAASLAND - Poot Kasdekreiniging heeft onlangs een Volvo FMX 6x2 met rupsonderstel in gebruik genomen. Met behulp van de truck kunnen ook op moeilijk bereikbare plaatsen de kasdekreinigers van het bedrijf geplaatst worden. De Volvo FMX werd geleverd door Volvo Trucks-dealer WD-Trucks Maasland.

Poot Kasdekreiniging, gevestigd in Maasland, is in 1993 opgericht en actief op het gebied van kasdekreiniging in Nederland, maar ook in België en Engeland. Er zijn tuinders die bijvoorbeeld in Engeland grote percelen hebben. Zij kennen het bedrijf en vragen hen om in Engeland te komen reinigen. Met behulp van zogeheten borstelmachines wordt de buitenzijde van een kas gereinigd. In de loop der jaren zijn de kasdekreinigers van het bedrijf verder ontwikkeld en verbeterd om het wassen zo efficiënt mogelijk te maken. De meeste installaties werken nu geheel automatisch.



Op dit moment beschikt Poot Kasdekreiniging over een machinepark van 25 kasdekreinigers en krijtmachines. Wim Poot: "Het werk is redelijk verdeeld over het jaar. Als in de herfst het licht buiten afneemt, zijn we volop aan het reinigen. Het is dan juist de bedoeling meer licht binnen te halen. In de lente zijn we eigenlijk aan het dimmen met onze krijtmachines. We zorgen er dan voor dat het licht in sterkte minder fel is."

Rupsonderstel en Hiab autolaadkraan
Om de reinigers op de plaats van bestemming te krijgen, heeft Poot Kasdekreiniging een Volvo FMX 370 6x2 in gebruik genomen. Met behulp van deze truck kan de kasdekreiniger ook naar moeilijk bereikbare plaatsen getransporteerd worden. De Volvo FMX is uitgerust met een rupsonderstel en een Hiab XS 322E-7 HiPro autolaadkraan van 32-tonmeter. Het rupsonderstel is opgebouwd door Gouda Geo, dat ook verantwoordelijk was voor het hulpframe en de open laadbak. Met name het hulpframe is een zeer stevige, torsiestijve, zelfdragende constructie. Het frame neemt alle krachten op die ontstaan bij het rupsrijden en het werken met de kraan.



Het rupsonderstel is voorzien van twee parallelle rupsstellen. Deze worden onafhankelijk van elkaar, hydraulisch, aangedreven. Met behulp van de afstandsbediening kan er gekozen worden uit twee rijsnelheden. Opmerkelijk is dat het totale gewicht van de truck circa 25 ton is. Het laadvermogen is echter groot genoeg voor de reinigingsinstallaties. Wim Poot: “Door deze truck zijn we veel flexibeler. Vroeger moesten we vaak een kraan inhuren om de reinigingsinstallatie op de plek te krijgen. Nu rijden we er gewoon heen. Dat scheelt veel tijd en maakt het werk veel efficiënter.”