Clicky


Woensdag annuleringen en vertragingen op Schiphol door slecht weer

Woensdag annuleringen en vertragingen op Schiphol door slecht weer
04-07-2023 19:11 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Door een combinatie van harde windstoten, regen en slecht zicht is het voor luchtvaartmaatschappijen niet mogelijk morgen tussen ongeveer 09.00 uur en 11.00 uur te landen op Schiphol. Dit betekent dat er annuleringen en vertragingen zullen zijn. Dit geldt voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten. Dat laat Schiphol dinsdagavond weten.

Hoeveel vluchten het in totaal betreft, is op dit moment nog onduidelijk. Dit hangt af van de nieuwe planning van luchtvaartmaatschappijen en de actuele weersomstandigheden morgen.

Schiphol raadt reizigers aan de actuele informatie in de gaten te houden via de Schiphol-app en schiphol.nl. Bij een annulering of vertraging van hun vlucht kunnen reizigers contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Met de westenwind zoals die morgenochtend op Schiphol is, kunnen vliegtuigen normaliter landen op de Oostbaan en de Buitenveldertbaan. Door de combinatie van harde windstoten, regen en slecht zicht is de Oostbaan echter geen optie vanwege de veiligheid. De Buitenveldertbaan is in onderhoud. Ook als de Buitenveldertbaan beschikbaar was geweest, had het overgrote deel van de landingen niet kunnen plaatsvinden vanwege het weer.

Schiphol vindt het enorm vervelend voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen dat de combinatie van weersomstandigheden en baanonderhoud deze gevolgen voor hen heeft.